Over mij pagina

Je Over-Mij pagina is een van je meest gelezen pagina’s op je website, maar ook voor velen een van de moeilijkste pagina’s om te maken

Veel ondernemers en bedrijven leven nog met het idee dat de lezers zitten te wachten op  een missie/visie of je complete arsenaal aan opleidingen & trainingen dit je hebt gevolgd op je Over-Mij pagina. Maar niets is minder waar…

Maar wat zet je wel op je Over-Mij pagina, zodat je websitebezoekers fans van je worden?

‘Kijk hoe goed ik ben’ of ‘ik kan jou het beste helpen’ voelen we ons meestal niet zo comfortabel bij.

Je leest en hoort ontelbare verhalen van ondernemers die in 1 keer vanuit het niets verschijnen, bakken met geld verdienen en niet weten wat ze met hun tijd moeten doen…

Begrijp me niet verkeerd: het is helemaal mogelijk om een ​​leven en carrière te creëren waar je van houdt, werken vanuit je passie en veel geld verdienen en genieten van je vrijheid.

Natuurlijk.

Maar bij de meeste ondernemers werkt het niet zo. Onder de top van de ijsberg zitten de dingen die we niet zien wat er gebeurd is voor die tijd.

Door alle 'shit' van jouw reis te delen doe je je fans echt een dienst

Door jouw verhaal te delen over je verleden en wat jij hebt gedaan om te zijn wie je nu bent en staat, kun je iemand helpen zodat;

  • Herkennen in jouw verhaal en ze zich minder alleen hierin voelen staan.
  • Elke succesvolle ondernemer ook door modder heeft geakkerd.
  • Je altijd een keer vaker moet opstaan.
  • Je nooit moet opgeven.

De lessen die ervoor zorgen dat mensen ‘fan’ van je worden – en het leven van mensen echt veranderen – liggen onder de top van de ijsberg.

In deze blog geef ik je een 3-stappen methode om orginele Over-Mij pagina op te zetten en vind je een template om je een zetje te geven.

Een Over-Mij pagina waarbij de lezer je het gevoel geeft tegenover je te zitten en waar ze jou echt leren kennen.

Maar hoe breng je dat gevoel onder woorden?

3 stappen om je daarbij op weg te helpen

#1 BEDENK HOE JIJ DE ‘WERELD’ BEDIEND. JE ‘WHY’ *

In plaats van te beginnen met praten over wat je doet, begin je je Over-Mij pagina met een regel of twee over waarom je doet wat je doet.

Jouw ‘why’ of ‘waarom’ is de rode draad door deze pagina.

Simon Sinek heeft dit heel mooi omschreven.

Wil jij ook weten wat jouw ‘Why’ is? Simon Sinek zijn notes [Engels]

DOWNLOAD HIER DE NOTES VAN SIMON SINEK

Deze notes geven jou een heel helder uitleg over …

Maar hoe breng je dat gevoel onder woorden?

Lees verder..

#2 TOON JE NIET-PROFESSIONELE KANT.

Zou het je verbazen om te horen dat het gedeelte van je over-mij pagina dat je echt verkoopt, het deel waar het NIET over je dienst of product gaat?

Wat is de truc?

Stel je kwetsbaar op.

Beschrijf jouw ‘reis’ als ondernemer.

Veel ondernemers doen dit liever niet, want ze schamen zich voor de ‘fouten’ die ze hebben gemaakt. Maar juist dit verhaal, jezelf kwetsbaar neerzetten, is wat voor veel lezers de doorslaggevende factor is om met jou samen te willen werken. Ze herkennen zich in jouw verhaal en voelen de verbinding met jou.

Je legt de ultieme verbinding als je laat zien wat jij eraan hebt gedaan om te staan waar jij nu staat en wat daar voor nodig is geweest. Welke weg heb jij bewandeld en kan je de lezers daarmee inspireren [denk nog even aan: know-like-trust].

Jouw over-mij pagina is de eerste schifting naar jouw ideale klant

En in dit gedeelte van jouw over-mij pagina ben jij onderscheidend naar je concurrentie. Tenslotte: Niemand anders heeft hetzelfde verhaal, dezelfde stijl, dezelfde eigenaardigheden enzovoort, als jij.

#3 PRACTICE WHAT YOU PREACH

En in dit gedeelte van jouw over-mij pagina ben jij onderscheidend naar je concurrentie. Tenslotte: Niemand anders heeft hetzelfde verhaal, dezelfde stijl, dezelfde eigenaardigheden enzovoort, als jij.

#3 PRACTICE WHAT YOU PREACH

Op de over-mij pagina dus geen ‘shortcuts’ je komt alleen geloofwaardig over als je doet en overkomt wat je zegt. 

Hoe zat het ook alweer, ik zet 3 stappen nog even onder elkaar:

  1. you Why, waarom doe je wat je doet?
  2. hoe is jouw reis geweest om daar te komen
  3. Doe wat je zegt.

Maar hoe nu verder?

Okay, je weet nu ongeveer hoe je een over-mij pagina in elkaar zet, de theorie. Maar hoe nu verder? Om je hierbij te helpen heb ik een ‘fill in the blanks’ template klaargezet. Dit is èèn van de manieren om een Over-Mij pagina in minder dan 20 minuten in elkaar te zetten. 

Creëer in 15 minuten je eigen Over-Mij pagina met deze template door simpelweg de  lege plekken in te vullen, dan krijg je zoiets: 

Als [commercieel] teksten fanaat help ik therapeuten en coaches die moeite hebben met het smeuïg op papier zetten van hun prachtige verhaal.

Ik laat ze inzien dat ze meer klanten krijgen door hun authentieke verhaal te vertellen vanuit het hart, zodat de lezers een oprechte verbinding met ze voelen.

Ik heb al vele ondernemers geholpen uit te zoeken wat zij hier te doen hebben op deze planeet [hun ‘Why”] en dit te vertalen naar een pakkende tekst. Maar ik vind het nog belangrijker dat ze zelf ontdekken hoe ze op een eenvoudige manier met simpele aanpassingen teksten kunnen schrijven.

Als ik niet schrijf of coach, ben ik elke dag een slaaf van mijn stappenteller en tel driftig elke avond mijn Weight Watch punten in de hoop dat ik mij niet overeten heb of te veel lekkere cappuccinonootjes heb gedronken met mensen die mij inspireren. Verder sta ik elke zaterdag fanatiek juichend aan het voetbalveld van mijn zoon, en dompel mij graag onder bij mijn geitenwollen sokken therapeuten collega’s om even alles weer los te laten wat mij op dat moment belemmerd.

Daarnaast geef ik regelmatig rondleidingen aan boord van indrukwekkende cruiseschepen, gewoon omdat ik dit super leuk vind. Ben ik Copywriting Coach bij MasterMoves [van Eelco de Boer] en werk ik hard aan mijn nummer 1 van mijn bucketlist: ik wil binnen 2 jaar dè Copywriting-expert worden voor therapeuten en coaches. 

Wil jij ontdekken hoe je op een eenvoudige manier teksten schrijft? 

Schrijf je dan in voor een van mijn trainingen.

Download hier je gratis template om je eigen Over-Mij pagina te creeren. 

Maak je teksten levendig met de tips en handvatten uit dit e-book

Schrijf eenvoudig pakkende teksten met behulp van verschillende templates. Deze templates en schrijftechnieken deel ik met je tijdens mijn trainingen. Schrijf je in via: Eventbrite

WhatsApp chat