fbpx

Hoe je met jouw verhaal je bedrijf sneller laat groeien

Regelmatig spreek ik met ondernemers die zich ongemakkelijk voelen over het delen van teveel persoonlijke informatie op hun website of via sociale media.

Veel ondernemers doen dit liever niet, omdat ze zich schamen om te veel bloot te geven en hierdoor misschien als zwak of onkundig overkomen.

Maar juist dit verhaal, jezelf kwetsbaar neerzetten, is voor veel lezers de doorslaggevende factor om met jou samen te werken. Ze herkennen zich in jouw verhaal en voelen hierdoor een verbinding.

Dus hoe kun jij jezelf ‘uniek’ maken en je tegelijkertijd onderscheiden van de concurrentie?

Wanneer iemand voor het eerst op je website komt, kun je er vanuit gaan dat ze vooral geïnteresseerd zijn in de service die je aanbiedt.

Dus in mijn geval zijn ze geïnteresseerd in copywriting en hoe je als ondernemer zelf smeuïge teksten leert schrijven met mijn online programma SUCCES MET WOORDEN

De eerste paar berichten die je stuurt naar geïnteresseerden zijn dus vrijwel uitsluitend daarop gericht.

Na een tijdje wordt deze informatie wat minder relevant en willen ze graag meer over jou persoonlijk weten. Wie je bent, wat je overdag zoal doet, wat je interesses zijn, over je huisdieren, je hobby’s, wat zijn je favoriete vakantiebestemmingen en alle andere gekkigheden.

In welke mate je dit deelt en hoever je hierin wilt gaan is voor iedereen verschillend Belangrijk is om voor jezelf aan te voelen wat nog comfortabel voor je is. 

Het idee achter al dit delen is je lezers zo geïnteresseerd te maken dat ze [nog] eens een kijkje nemen op je website of om je te gaan volgen via sociale media, totdat ze ‘klaar’ zijn om met jou een samenwerking aan te gaan.