fbpx

Hoe je een tekst met passie en energie schrijft

Passie

Een pakkende tekst straalt passie en energie uit en is persoonlijk geschreven, zonder moeilijke woorden waarbij je diep moet nadenken wat er nu eigenlijk gezegd wordt. 

De meeste ondernemers die ik coach hebben door het enthousiasme wat ze uitstralen en de passie die ze delen totaal geen moeite om tijdens een live gesprek de ‘koop’ te sluiten. Maar vinden het lastig om hun teksten zo te schrijven dat ze deze passie en energie kunnen overbrengen naar de lezer.  

Om een tekst te schrijven met energie en passie, waarbij je lezers jouw enthousiasme door het beeldscherm heen voelt, bereik je door persoonlijk te schrijven in spreektaal. Met andere woorden: schrijf zoals je praat.

Als je schrijft zoals je praat word je tekst: als persoonlijker ervaren door de lezer, word je tekst beter onthouden en je valt op tussen de massa. Surf maar eens een rondje op ons world wide web en je zult zien dat er nog heel veel teksten formeel zijn geschreven. 

Teksten die lekker vlot weglezen zorgen voor meer vertrouwen in de schrijver – dit willen we natuurlijk allemaal!

Hoe krijg je jouw passie en energie vertaalt in woorden, zodat het van je beeldscherm afspat?

Door je niet te laten leiden door al je hersenspinsels, blokkades en angsten en te schrijven vanuit flow – schrijf voluit!

Schrijf ‘gedachteloos’ alles op papier over wat jij over je dienst kan zeggen. Schrijf in de taal van je doelgroep, wat zijn hun problemen, verlangens, interesses en natuurlijk wat is de oplossing die jij hebt.  

Kortom: schrijf alles op wat jij kunt vertellen over je dienst zonder de zinnen mooi te maken, of de rode regel correcties aan te passen. Schrijf vanuit flow met kromme zinnen, taalfouten en zonder punten en komma’s. Ga je wél de fouten er uit halen en de zinnen redigeren dan ontstaat er een ERROR in je bovenkamer.  

De flow is dan verdwenen en je woorden vervlogen…en dat is zonde!

Nadat alles op papier of op je beeldscherm staat, ga je pas de zinnen goed zetten, de foutjes eruit halen en punten en komma’s toevoegen. 

Heb je dan een wervende tekst?

Nee! Maar je hebt wel een begin.

WEBINAR

In dit webinar deel ik mijn 7 beste oplossingen - direct toepasbaar - om jouw bestaande teksten te transformeren naar vlotte en positieve teksten die verkopen

SUCCES MET WOORDEN

SUCCES MET WOORDEN

Hét complete on-, en offline copywriting programma met tekstformules, schrijftemplates en stappenplannen om TOPteksten te schrijven voor méér likes, méér verkopen en méér inschrijvingen op je mailinglijst.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email