Ben je een starter of ben je al een tijdje onderweg met je onderneming, maar klanten hebben moeite om jou te vinden. Laat je met deze blog inspireren. 

Tip #1

Filmpjes zijn helemaal hot en dat zal ook wel even zo blijven. 

Vind je het lastig om te vloggen of een filmpje op te nemen? Maak een filmpje met beelden + tekst en aangevuld met een achtergrond muziekje. 

Je zult zien dat je hier veel kijkers voor hebt! Hoe pak je dit aan?

1] schrijf je verhaal/script. 

2] zoek daarbij de juiste beelden. 

Download de gratis app Quik en plaats het hierin. Zie voorbeeld:  https://www.youtube.com/watch?v=bwmU7OQTfgc&t=6s

Tip #2

Schrijf een E-boek om je e-maillijst te laten groeien.  

Een Masterpiece is niet nodig, 6-10 pagina’s is al voldoende. Belangrijk is dat je E-boek een probleem beschrijft voor jouw ideale klant

Tip #3

Vind je filmpjes opnemen nog een brug te ver, denk is aan een podcast. De mannen van de podcast factory.nl of Jannekestielstra.nl  kunnen je hiermee verder helpen om dit op te zetten. 

Tip #4

Schrijf blogs waarin je waarde levert voor jouw ideale klant. Deze blogs kan je weer versturen via je nieuwsbrief, plaatsen op je website, verspreiden via Sociale Media, vertalen naar een video. Zo recycle je op verschillende manieren je content. 

Tip #5

Leer copywriten! Schrijf zoals je praat en maak op deze manier een connectie met de lezers. ‘Maak ze gek!’ is een boek van Aartjan van Erkel, hij geeft je veel tips en ideeën over hoe je commercieel schrijft en hoe je dit toepast op je website. 

Tip #6

Organiseer een workshop/Masterclass/[mini]training. Met als doelstelling om potentiële klanten kennis met jou te laten maken op een laagdrempelige manier. 

Tip #7

Facebook adverteren, hier is tegenwoordig veel om te doen. Facebook laat maar een paar % van jouw berichten zien aan jouw eigen connecties, dit is in de loop van de jaren minder geworden door het intensieve gebruik op Facebook.

Wat je kunt doen, is het adverteren voor bijvoorbeeld €1.00 per dag binnen jouw connecties en vrienden van connecties [vrienden van connecties hebben vaak dezelfde interesses].Probeer het maar eens en zet een aantal verschillende advertenties naast elkaar om uit te zoeken wat werkt voor jou.

Birgit Luijk heeft op haar website een gratis Facebook marketing cursus wat de moeite waard is om te bekijken www.birgitluijk.nl

Tip #8

Breid je netwerk uit op Facebook. Sinds mijn besluit om mijn Facebook pagina niet meer alleen voor vrienden en familie open te stellen heb ik meer klanten en leuke connecties opgedaan. Voor mij, en ik weet voor vele andere ondernemers, is dit heel effectief. Ga zoeken naar je doelgroep en maak een connectie. 

Tip #9

Relaties opbouwen met mensen is heel belangrijk, eigenlijk kan ik wel zeggen dat dit èèn van de belangrijkste factoren is om succesvol te worden. 

Ga nooit zonder doel naar een netwerkbijeenkomst, dwing jezelf om met minstens 1 of 2 mensen een constructief gesprek te voeren en laat jouw gegevens achter. In mijn blog: Hoe krijg ik meer klanten ontdek je hoe je op een eenvoudige manier in gesprek komt met potentiële klanten.

Tip #10

De tip die ik van Laura Babeliowsky heb gehad en waar ik haar nog steeds erg dankbaar voor ben, is de tip om te gaan beginnen met het aanbieden van casestudies. Wat is een casestudie? Je biedt jouw ideale klant een traject aan om met jou te gaan samenwerken voor een bepaalde tijd. Jij geeft aan dat dit een leertraject is voor jou, en daarvoor betalen ze je een verlaagd tarief. 
Mijn eigen ervaring is dat klanten makkelijk ‘ja’ zeggen tegen een dergelijk aanbod.  Mensen willen je graag helpen. Met de behaalde resultaten trek je makkelijk nieuwe [vol]betalende klanten aan.

Tip #11

De ene challenge volgt de andere op, en soms word je er een beetje moe van. Maar het werkt! Een challenge organiseren is een mooie tool om veel potentiele klanten kennis met jou te laten maken. Binnenkort een schrijf ik een blog met een stappenplan hoe je een challenge van A-Z opzet.

Tip #12

Voor de ene werkt het wel en voor de andere niet om hiermee klanten aan je te binden. Voordeel van flyers zijn dat de kosten relatief laag zijn om ze te laten drukken. De opmaak kan je maken in bijvoorbeeld Canva.com [gratis] Via de volgende link krijg je een uitgebreide uitleg hoe dit werkt, super handig : https://www.lincelot.com/canva-grafisch-ontwerpen-fotos-bewerken/

Tip #13

I.p.v. een E-boek te schrijven kan je ook een checklist maken als ‘weggever’. Deze checklist is te downloaden via je website.  
Denk bijvoorbeeld aan; 10 tips voor…. of  5 redenen om….  etc.

Tip #14

Schrijf je in op verschillende beurzen/evenementen.

Tip #15

Schrijf een salespagina voor een product of dienst wat goed verkoopt. In deze blog ontdek je hoe je een salespagina opzet. 

Tip #16

Maak tijd om je klanten terug te bellen nadat ze een dienst bij jou hebben afgenomen, veel klanten verwachten dit niet en zijn vaak aangenaam verrast. De kans is groot dat ze weer eerder aan jou denken bij de volgende keer. Mensen houden van aandacht en vinden het fijn als ze weer over zichzelf mogen vertellen… Gewoon doen dus!

Bestaande klanten opnieuw binnenhalen is makkelijker dan nieuwe klanten werven.

Tip #17

Zoek een samenwerkingsverband met bijvoorbeeld een andere [lokale] ondernemer om een gezamenlijke actie op te zetten. 

Tip #18

Biedt een cadeaubon aan op jouw website. In Canva kun je hier een mooie opzet voor maken, printen en plastificeren. 

Tip #19

Beloon en bedank je 100 – 500 – 1000ste like/volger op Facebook/Instagram door bijvoorbeeld er een dienst/product/behandeling aan te hangen, dit geeft ook weer een ‘boost’ aan nieuwe likes/volgers.

Tip #20

Je kunt jouw connecties vragen een post te delen waarmee ze een prijs kunnen winnen. Bijvoorbeeld: je biedt een challenge aan en gaat deze promoten op Facebook. Je vraagt jouw ‘fans’ deze post te delen en als tegenprestatie biedt jij een coachingsessie/gratis training enzovoort aan.

Tip #21

Geef jouw adviezen op vragen van anderen op Facebook. Op deze manier kunnen potentiële klanten jou ook vinden. Zorg er dan wel voor dat je via je Facebookpagina een link naar je website of bedrijfspagina zichtbaar hebt. Lezers zijn nieuwsgierig.

Tip #22

Wees dè expert in jouw vakgebied. Klanten willen graag met iemand te maken hebben die alles van zijn of haar probleem af weet. Dit geeft vertrouwen en ze zullen eerder voor jou kiezen. Hoe meer dienstenaanbod op jouw website hoe minder vertrouwen bij je website bezoeker.  

Tip #23

Geef een webinar, een goede manier om mensen kennis met je te laten maken. Je kunt ook informatieve webinars [of noem het workshops] geven zonder een al te groot commercieel doel. Je verzamelt op deze manier e-mail adressen en deelt je expertise en stimuleert de verkoop. 

Tip #24

Een hele sterke actie is het aanbieden van een goedkope dienst/workshop/product wanneer men zich heeft ingeschreven voor jouw nieuwsbrief of andere ‘weggever’.

Hoe werkt het?

Biedt op je bedankpagina van je gratis weggever een ander product of dienst aan tegen een aantrekkelijke prijs. Dit moet een ‘no brainer’ [lage prijs/veel waarde] zijn voor jouw klant om dit ook gelijk af te nemen. Gebruik deze verdiensten weer voor je Facebook/Instagram betaal campagnes. 

Tip #25

Bij telefoongids.nl of openingstijden.nl kan je jouw praktijk gratis aanmelden, in minder dan 5 minuten is het geregeld, en zo heb je weer een extra vermelding op het world wide web. 

Tip #26

Wil je een nog betere ranking op Google, laat dan jouw klanten een review schrijven op Google. Hiervoor moet je wel een bedrijven pagina op Google hebben aangemaakt via : www.google.nl/business

Tip #27

Geef een presentatie over jouw bedrijf bij een netwerkclub. Bijvoorbeeld de Club van 25 of bij de Open coffees zoeken regelmatig ondernemers om te presenteren.

Tip #28

Er zitten veel voordelen aan het versturen van een persbericht, de moeite waard om eens te onderzoeken of dit voor jou gaat werken. Via bijvoorbeeld Perswereld.nl kan je voor ca. €80,– een persbericht laten versturen [incl. 1 correctieronde] naar hun persbestand. Via persberichten.nl kan je zelfs een gratis verspreiding in laten plannen. 

Tip #29

Om het jezelf gemakkelijk te maken zijn er diverse software apps [b.v. buffer of hootsuite] te verkrijgen waarbij jij jouw posts voor Social Media kan inplannen. Dit heeft twee grote voordelen. 1] het kost je minder tijd, je gaat er 1 x per week voor zitten om al jouw berichten in te plannen.
2] Het zorgt ervoor dat je consistent bent in jouw uitingen wat heel belangrijk is. Deze tools zijn heel handig maar let er op dat het rechtstreeks plannen van jouw berichten op Facebook betere resultaten geeft. 

Tip #30

Ik kom regelmatig aan de ‘achterkant’ van websites van mijn klanten. Ik zie dan ook dat velen niets of weinig hebben gedaan met de SEO, m.a.w. je vindbaarheid op het web. Heb je een WordPress website gebruik dan de gratis YOAST plugin. Hiermee kan je je vindbaarheid vergroten op het internet door middel van focus trefwoorden waardoor jouw website eerder naar boven komt.

Tip #31

Het is zonde om niets met jouw Facebook cover te doen op jouw bedrijfspagina. Maak voor de bezoeker op jouw pagina gelijk inzichtelijk wat er te beleven valt. Je FB cover is de enige ‘post’ die op elke tijdlijn zichtbaar is. Heel uniek dus… 

Tip #32

Maak je eigen quotes en post deze op Sociale Media.
Heb je geen eigen quotes gebruik deze dan van een ander [met evetueel bronvermelding] of schrijf wekelijks een tips. Wil je meer content tips, lees dan deze blog

Heb je nog meer tips? Schrijf ze hieronder in de comments

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email
WhatsApp chat