10 content inspiratie tips voor Facebook

Herken je dit? Zwetend en zwoegend zoek je de juiste woorden om je pagina bezoekers te inspireren met jouw kennis. Maar je staart naar een leeg scherm… 

Veel ondernemers worstelen hier dagelijks mee.

Met deze 10 tips wil ik je hierbij wat ideeën geven en een handje op weg helpen voor inspiratie.

#1. schrijf quotes die je post, altijd leuk om anderen hiermee aan het denken te zetten en te inspireren.

#2. schrijf iets over de voordelen die jij geeft met de dienst of het product wat jij aanbiedt. Bijvoorbeeld je bent masseur, wat zijn de specifieke voordelen om een behandeling bij jou te volgen.

#3. het hoeft niet altijd over jouw bedrijf/praktijk te gaan, je kunt ook schrijven over zaken die jouw ‘fans’ leuk vinden. Het is belangrijk dat jij in kaart brengt wie jouw ‘fans’ zijn en welke interesses zij hebben. 

#4. post ook jouw nieuwsbrieven/blogs op Facebook voor een groter bereik.

#5. deel mooie reviews van jouw klanten op je tijdlijn.

#6. recycle oude posts, mensen onthouden niet wat jij hebt gepost in het verleden. Boost de winners! (dit zijn posts die veel likes hebben opgeleverd in het verleden).

#7. stel vragen of een dilemma voor interactie, interactie gaat steeds belangrijker worden op Facebook. Dit zorgt er voor dat jouw bericht vaker gezien wordt.  

#8. nog geen inspiratie, gebruik dan een FB content kalender waarop allerlei bijzondere gebeurtenissen worden vermeld, hier staan mooie onderwerpen tussen voor inspiratie. 

#9. maak een mooie ‘weggever’ zodat je deze ook regelmatig kunt posten en je ook leads verzameld, een win win situatie

#10. beantwoord ‘de vraag’ van Facebook op je tijdlijn, een gemakkelijke manier om iets te posten met meestal best wat interactie. 

Susan Wind 

 

deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email
WhatsApp chat